Random Article


 
 

 

Engku Emran Sebak Ceraikan Erra Fazira

 
 
Overview
 

Personaliti
 
 
 
 
 


 
Kualiti
 
 
 
 
 


 
Originaliti
 
 
 
 
 


 
Populariti
 
 
 
 
 


 
Fan Rating
 
 
 
 
 


 
Total Score
 
 
 
 
 


User Rating
24 total ratings

 


Gambar Erra dan Engku Emran oleh Sinar dan Astro Awani – MRM SHAH ALAM –  Spekulasi mengenai rumah tangga pelakon popular, Erra Fazira terjawab apabila suaminya, Engku Emran Engku Zainal Abidin, 39, melafazkan cerai talak satu di Mahkamah Tinggi Syariah di sini, hari ini. Cerai dilafazkan di hadapan Hakim Syarie, Mohammad Adib Husin selepas kedua-dua […]

Posted 02/18/2014 by

 
Artikel Penuh
 
 
Plunked your butt down in a chair, rifled out some thoughts on your trusty keyboard ★ Now you know don’t say thank!

Gambar Erra dan Engku Emran oleh Sinar dan Astro Awani – MRM

SHAH ALAM –  Spekulasi mengenai rumah tangga pelakon popular, Erra Fazira terjawab apabila suaminya, Engku Emran Engku Zainal Abidin, 39, melafazkan cerai talak satu di Mahkamah Tinggi Syariah di sini, hari ini.

Cerai dilafazkan di hadapan Hakim Syarie, Mohammad Adib Husin selepas kedua-dua belah pihak bersetuju menyelesaikannya secara baik.

Engku Emran sebak manakala Erra Fazira yang memakai jubah kelabu kelihatan tenang saat cerai dilafazkan pada jam 12.50 tengah hari tadi.

Mohammad Adib berkata, permohonan hak penjagaan anak diberikan kepada Engku Emran dan hak bermalam serta lawatan bersama diberikan kepada Erra Fazira diluluskan apabila kedua-dua pihak bersetuju mengenainya.

“Mahkamah turut meluluskan permohonan plaintif (Erra Fazira) untuk tidak membuat sebarang tuntutan nafkah edah dan mutaah,”katanya.

Ketika prosiding, Erra Fazira dan Engku Emran mengesahkan mereka sudah tidak tinggal sebumbung selama setahun enam bulan.

Pelakon filem Sembilu itu atau nama sebenarnya, Fazira Wan Chek, 40, diwakili oleh Ahmad Nazib Johari memfailkan permohonan penceraian dan hak penjagaan anak itu pada 17 Februari 2013 masing-masing mengikut Seksyen 47 dan Seksyen 82 Enakmen Undang- Undang Keluarga Selangor 2003.

Engku Emran diwakili oleh Peguam Syarie, Roslan Sujak Rafee enggan memberi komen kepada media sebaik sahaja selesai prosiding.

erra fazira cerai

Sementara, pengacara Primadona yang ditemani oleh rakan baiknya, Erma Fatima dan Umie Aida, meluahkan rasa syukur apabila semuanya selesai dan berjalan dengan baik.

“Segala spekulasi telah terjawab. Saya mohon jangan tanya lagi,”katanya ketika ditemui media.

Ketika ditanya mengenai perancangan selepas ini, dia memberitahu ingin fokus terhadap kerjayanya.

“Ia (kerjaya) menjadi fokus utama saya kini,” katanya.

Erra Fazira dan Engku Emran berkahwin pada 25 Oktober 2007 dan dikurniakan seorang anak perempuan Engku Aleesya yang kini berusia lima tahun.

Sebelum mengahwini Engku Emran, Erra juga pernah berkahwin dengan penyanyi Yusry Abdul Halim pada 15 Jun 2003 dan bercerai tiga tahun kemudian.

Sumber Sinar Harian

Disclaimer & Privacy Policy: Malaysian Review is only a ‘News Aggregation Sites’ – More info: ★ Malaysian Review Blogezine ★ MRM

Terimakasih atas ihsan pembekal bahan & kredit kembali ke weblog asal.

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Share on LinkedIn
Klik Share Icon – TQ Grazie Merci Syukran – MRM

Tolong Share Komen - Sebarkan!


Ana Ghoib

 
Wayfarer & Wanderer | Trader Viator Avant Garder | Ana Ghoib - Al Hina